skip to Main Content

Haganäs är en vacker och fridfull oas som ligger vid Runns strand mellan Borlänge och Falun. Vi serverar lunch alla vardagar, a la cartemiddag, söndagsmiddagar och mycket mer. Hos oss kan du njuta av god mat och dryck, i stort sett varje dag, året runt. Haganäs är den perfekta platsen för dagkonferensen, bröllopsfesten, släktkalaset, företagseventet, affärsmötet eller minnesstunden.

Haganäs har ett naturskönt läge som inte alla konferensanläggningar kan skryta med. Att se en vit ångbåt plöja fram genom Ösjön och Runns blanka vatten och närma sig Haganäs ångbåtsbrygga är en upplevelse.

I dessa bygder där både Engelbrekt och Gustav Eriksson Vasa tampats med dansken startades vid mitten på 1800-talet Haganäs tändsticksfabrik. Fabriken var i drift fram till sekelskiftet då de fosforstickor som tillverkades här konkurrerades ut av de nya säkerhetständstickorna.

Haganäs var sedan i privat ägo fram till mitten av 40-talet då det såldes till Stora Kopparberg och blev ett semesterhem för tjänstemän. När Domnarvet sedan 1978 blev en del av SSAB följde Haganäs med. Nu drivs Haganäs restaurang och konferens i privat regi och är öppet för alla.

Vi kan ordna alla typer av möten och måltidsarrangemang – dessutom i en harmonisk och trivsam miljö. Allt från det lilla enkla till den stora festen. Vill du ha din aktivitet på annan plats har vi även catering. Välkommen!

Om oss Haganäs
Back To Top